3 ting du skal have styr på inden din skiferie

Nu begynder de fleste snart at tage på skiferie, og du har nok også allerede bestilt din skiferie, og er du er sikkert i gang med at få styr på det sidste, inden du skal ned og stå på ski eller snowboard.

Der er mange ting der skal være styr på inden skiferien, og det kan nogle gange være noget uoverskueligt, derfor har vi lavet denne artikel om de måske tre vigtigste ting du skal have styr på inden.

Og når du har styr på disse tre ting i denne artikel, så er du klar til at nyde en god skiferie.

Eget udstyr eller leje?

Har du allerede ski/snowboard udstyret, så skal du selvfølgelig bare få pakket det ned.

Men har du ikke noget udstyr, så står du helt sikkert med overvejelserne om, hvorvidt du skal købe dit eget udstyr eller du skal leje noget på destinationen.

Det der taler for, at købe sit eget udstyr er, at du får noget der passer dig 100%, og du kan måske spare nogle penge i længden, hvis du er på skiferie hvert år.

Det der taler for, at leje udstyr på destinationen er, at du altid får noget udstyr der 100% vedligeholdt, og det nyeste indenfor udstyr.

Derudover kan der være nogle penge, at spare ved at leje udstyret fremfor at købe det selv.

Planlæg andre aktiviteter end ski og snowboard på destinationen

Alle der har været på skiferie, ved at det er enormt hårdt for kroppen, at stå på ski eller snowboard en hel dag i en hel uge.

Det er dermed en god ide, at planlægge andre aktiviteter, så din krop kan få en pause på et tidspunkt, så den kan få lov til at restituere.

Der findes mange forskellige aktiviteter på skidestinationerne, og det kan dermed være en god ide, at undersøge det på forhånd, så du ikke skal bruge tid på skiferien til at planlægge.

Der kan også være spændende aktiviteter udenfor skidestinationen, og i så fald skal du planlægge transport, hvis du selvfølgelig ikke er kørt på skiferie.

Skirejseforsikring

Når du skal på skiferie så er det vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude.

Hvis du er på skiferie i EU og du skulle blive syg eller komme til skade, så kan du bruge det blå EU-sygesikringsbevis, og få behandling på niveau med de lokale. 

Men har du behov for et privathospital, privatlæge, eller transport, så har du brug for en skirejseforsikring.

Hvis du allerede har en rejseforsikring, så bør du tjekke om den også omfatter skiløb, da nogle forsikringsselskaber kræver en tillægsforsikring.

Hvis du rejser udenfor EU, så dækker det blå EU-sygesikringsbevis ikke, og der SKAL du tegne en rejseforsikring for, at kunne modtage behandlinger uden at skulle betale selv.

Uanset om du rejser i EU eller udenfor EU, så anbefales det altid at man tegner en god skirejseforsikring.