Alt du skal vide om: Afbudsrejser

Du kan uden problemer bestille en afbudsrejse, hvis du sidder der hjemme og får lyst til en spontan ferie. Når en anden har købt en rejse, men vælger af aflyse den kort for afrejse, kan du i stedet købe rejsen og spare mange penge. Afbudsrejser er også kendt under ordet “last minute”, da det er afgørende, at du kan tage af sted inden for en uges tid. Det er nemlig en bedre indtjening for rejseselskabet, at sælge rejsen billigere, end at miste hele indtjeningen.

En afbudsrejse kan både bestå af fly tur/retur, men kan også indeholde hotelophold og forplejning med all-inclusive. Der kan være mange penge at spare, ved at vælge en i forvejen skræddersyet rejse, som ville gå til spilde, medmindre du køber deres billige afbudsrejse.

Bestilling af billig afbudsrejse

Næsten de fleste rejseselskaber tilbyder de såkaldte “last-minute” afbudsrejser. Men det kan godt betale sig, at undersøge markedet, inden du bestiller en afbudsrejse. Du skal desuden være opmærksom på, at din afbestillingsforsikring kun er gældende, såfremt den bestilles 14 dage før afrejsedatoen. Derfor skal man være sikker på rejsen, inden man bestiller den, da du som regel ikke har mulighed for at få dine penge retur.

Forskelle på en afbudsrejse

Der er et bredt udvalg af muligheder, for at finde den perfekte og billige ferie til dig/Jer. Den billigste løsning er, at gå på kompromis med tidspunktet for afgang og ankomst, samt indhold i feriepakken. Der er billige flybilletter til salg, så du får rabat på flyveturen til din feriedestination.

Der er også feriepakker, hvor der er booket et hotel med i flybilletterne. Men der er stor forskel på hotellerne, så vær særligt opmærksom på overnatningsfaciliteterne. På nogle afbudsrejser er hotellet specificeret. Det betyder, at du kan se hvilket hotel, som du skal overnatte på. Der står også angivet hvor mange stjerner hotellet har.

Står der i stedet, at hotellet er uspecificeret, så kan du ikke vide, hvilket hotel du ender på, når du ankommer til destinationen. Det vil dog altid være et hotel i nærheden, men du kender det ikke på forhånd. Der kan stå angivet, at hotellet er uspecificeret og f.eks. 4-stjernet. Så kan du forvente en god standard, selvom du ikke kender hotellet på forhånd. Det er som regel billigere med et uspecificeret hotel, og i enkelte tilfælde, er hotellet langt bedre end forventet.

Der er også feriepakker med afbudsrejser, hvor der er forplejning inkluderet. All-inclusive er et populært valg for mange turister, da man så slipper for at tage fra hotellet for at finde mad. Uanset hvad, så er det en god idé at bestille en afbudsrejse, hvis man kan lide spontane ferier og rejser.