Første gang på ski? Gode råd til nybegynderen

Har du aldrig prøvet at tage på en skiferie først? Og ved du slet ikke hvordan du skal forholde dig, når du står på ski? I denne artikel vil vi give nogle gode råd til, hvordan du får en god første oplevelse som nybegynder på ski.

Læs med her hvis det har interesse. Det vil ikke tage mere end et par minutter.

Tag en skilektion

Det er først og fremmest en rigtig god idé at tage en skilektion, før du står op på bakken selv og bevæger dig frem. Hvis du aldrig har prøvet at stå på ski før, så aner du egentlig ikke hvordan du bruger udstyret. Og selv de mest basale ting kan virke utrolig fjerne for dig.

Hvis du for eksempel tager på skiferie et sted, hvor der i forvejen er mange mennesker på skiferie, så er der ganske gode muligheder for at tale en ski lektion. Det er en god idé at investere sine penge i dette. På den måde kan du få en meget bedre oplevelse, når du er oppe på bakken. Og på den måde undgår du altså også at komme ud for en ulykke, som kan ødelægge resten af din ferie.

Tag det en ting ad gangen

Det er meget vigtigt ikke at overvurdere ens egne evner. Hvis du aldrig har prøvet at stå på ski før, så kan du for eksempel ikke tage de helt store banker. Start med de små bakker til at starte med.

Det er lige meget om du er omgivet af små børn og du føler dig pinligt berørt. Det er meget bedre at føler sig pinligt berørt end at komme ud for ulykker, fordi man overvurderede ens egne evner.

Når du efterhånden begynder at føle dig meget tryg ved de små bakker, så kan du langsomt begynde at bevæge dig over mod de store bakker. Undgå også at lave en masse tricks til at starte med, når du suser ned ad bakken. Lær bakken at kende og føl dig tryg ved at stå på ski før du går i gang med at øve de nogle mere drastiske ting.

Skal du have dit eget udstyr?

Hvis du er meget seriøst om at lære os at stå på ski, så er det også en god idé at eje ens eget udstyr, hvilket du for eksempel kan finde på ferieudstyr.dk. Når man har sit eget udstyr, så er man også sikker på at det passer i størrelsen.

På den måde kan det føles meget rarere, imens du er i gang med at stå på ski. Men det kan faktisk også være meget sikrere at have ens eget udstyr, som passer ordentligt på en. På den måde er du for eksempel sikker på, at dine skistøvler ikke flyver af foden, imens du suser ned ad bakken.