Espace Killy – Skiferie i verdensklasse!

Tignes er et skisportssted beliggende i Sydøst Frankrig ved de franske alper. Omkring selve Tignes kan man boltre sig på godt 150 kilometer pister, og meget mere hvis man regner hele Espace Killy med. Tignes lagde i 1992 underlag til freestyle kategorien ved vinter OL, og var også i 1992 medværtsby ved de olympiske vinterlege sammen med Albertville.

Sammen med Val s’Isére, La Daille, Solaise og Le Fornet udgør Tignes skisportsområdet som bedst kendes som Espace Killy. Dette skisportsområde betegnes som et af de absolut bedste i verdenen. Hele dette område kan tilgås med et samlet liftkort, og det giver således adgang til mere end 300 kilometer pister. Derudover bindes de mange pister sammen af et velfungerende – og et af verdens bedste – liftsystemer. Noget af det der gør Tignes utroligt populært er til dels at stedet kan byde på mange kilometer piste i for alle niveauer, og der er således noget for en hver smag. Udover de fantastiske velpræparerede piste kan Tignes også byde på noget særdeles godt off-pist som ligeledes betegnes som verdensklasse. Der er to gletsjere i området som bidrager til snegaranti hele sæsonen.

En anbefalelsesværdig rute man bør prøve starter ved Needle eye, som er det kendte klippestykke hvorfra James Bond springer ud i filmen ”A view to a kill”. Herfra kører man ned til Breviere, og det kan gøres via enten blå, rød eller sort piste, så det er muligt for et hvert niveau.

Pister i Tignes

0
Grønne piste
0
Blå piste
0
Røde piste
0
Sorte piste

Pistekilometer i Tignes

Grøn 51Km.
Blå 120Km.
Rød 87Km.
Sort 42Km.
Langrend 44Km.

Højder i Tignes

Det højeste punkt i Tignes’ skiområde er beliggende 3.450 m.o.h.


Selve byområdet i Tignes er beliggende 2.100 m.o.h.


Det laveste punkt i Tignes’ skiområde er beliggende 1.550 m.o.h.

Tignes by – Stemningsfyldt skiferie

Tignes by er særdeles stemningsfyldt, og her er også noget at lave hvis ikke er på pisterne. Tignes er en delvist bilfri by, og derfor er der store parkeringsanlæg rundt omkring i byen, og der er sågar et stort underjordisk parkeringsanlæg i centrum af byen. I centrum af byen findes butiksstrøget, og her finder man både skibutikker, modetøjsbutikker, delikatesseforretninger, cafeer og meget mere. Der er også rig mulighed for at nyde noget fransk gastronomi på en af de mange restauranter, og hvis der er noget franskmændene er gode til, så er det madlavning og vin.

Udover mad og smukke omgivelser i de fransk alper, kan Tignes også byde på sjove aktiviteter som ikke indbefatter at man skal have skiene eller snowboardene under fødderne. Med et liftkort får man således gratis adgang til svømmehallen La Lagon, samt til skøjtebanen på søen ”Le Lac de Tignes”. Derudover byder Tignes også på kælkning, bowlingbaner samt en ny sportshal med både tennis og squash baner. Om aftenen kan man nyde aften og nattetimerne af sin ferie på en af de mange natklubber og barer hvor man ofte kan opleve livemusik og altid opleve en helt fantastisk stemning.

Snedybder i Tignes

Vil du vide mere om snedybderne i Tignes i skisæsonen, så kig nærmere på nedenstående grafer for henholdsvis højtliggende- og lavtliggende piste.

Skisæsonen i Tignes starter typisk sidst i November


 


Skisæsonen i Tignes slutter typisk sent i starten af Maj

snedybde i cm.

  • Højtliggende piste
  • lavtliggende piste

Tallene er beregnet på gennemsnitlig historisk data fra: http://www.igluski.com/ski-resorts/france/avoriaz/snow-history