Val Thorens – Verdens bedste skisportssted

For 3. år i træk er Val Thorens i 2017 blevet kåret til verdens bedste skisportsområde, og ikke uden grund. Val Thorens er i sig selv et fantastisk rejsemål når den står på skiferie, og med masser at byde på, men i sammenhæng med omkringliggende destinationer udgør området således et af verdens største skiområder.

Val Thorens byder i sig selv på rigeligt med underholdende pister, og et liftkort hertil giver således adgang til 140 km. pister som er spredt over seks bjergtoppe. Derudover byder Val Thorens i sig selv også på godt 4 km langrendsspor omkring byen. Går turen til Val Thorens har man dog mulighed for at udvide sit liftkort så det dækker over området ”Les Trois Vallées” De 3 Dale. De 3 Dale som er et af verdens største sammenhængende skisportsområder indbefatter således Val Thorens, samt områderne Les Menuires, St. Martin de Belleville, Courchevel samt Meribel La Tania. Dette overflødighedshorn af ski giver således mulighed for underholdende og udfordrende skioplevelser på mere en 600 km pister samt mere end 130 km langrend

Off-pist er ligeledes noget som Val Thorens er garant for, og man kan med fordel tage på en guidet tur fra enten Cîme de Caron-toppen, eller fra Boismint-liften hvorfra ruten ”Lac de Lou kan påbegyndes.

Man kan med fordel også begive sig på en guidet tur ud i det bagvedliggende naturreservat ”Parc National de la Vanoise”, hvor den fantastiske udsigt og de skønne omgivelser kan tage pusten fra en hver.

Val Thorens- På toppen af Europa

Val Thorens kan ud over de mange skimuligheder, også bryste sig af at skimulighederne samtidigt er af højeste kvalitet. Val Thorens er således beliggende i en naturlig dal, placeret øverst oppe i De 3 Dale. Selve byen er beliggende i 2.300 meter over havet overflade, og det højeste punkt rager 3.230 meter over havet overflade. Dette sikrer således en lang skisæson som strækker sig helt fra november til marts. Den høje beliggenhed bidrager ligeledes med fantastiske sneforhold, og en god snesikkerhed. Den åbne dal hvori Val Thorens er beliggende i kombination med den høje beliggenhed gør, at man ofte vil kunne nyde solen når man begiver sig ud på pisterne, og dette bidrager til en helt fantastisk oplevelse.

Et velfungerende og effektivt liftsystem, bestående at 172 lifte med en kapacitet på 260.000 personer i time kan du således nå at afdække mest muligt af de mere end 315 afmærkede pister, og med det udvidet liftkort er du således sikret nye skimæssige udfordringer hver dag.

Val Thorens har noget for en hver smag og et hvert niveau, og kan byde på pister af alle farver, og med begynderområde placeret i centrum af byen. Derudover har man ved et besøg i Val Thorens, også rig mulighed for at boltre sig med både gletcherløb, funparks og action fyldt off-pist. Derudover kan Val Thorens også tilbyde Frankrigs længste kælkebane, og den længste nedfart i området er 8 km lang, så Val Thorens er garant for lange dage fyldt med ski og et hav af udfordringer.

Val Thorens – Afterski i verdensklasse!

Val Thorens er et meget populært rejsemål for større grupper samt unge som samtidig med ski, også vil have nogle uforglemmelige nætter. Aftnerne og nætterne i Val Thorens byder således på fede fester, underholdende afterski og masser af livemusik.

Val Thorens tilbyder således et hav af barer og diskoteker, og nattelivet i Val Thorens er berømt og berygtet bland mange af verdens festglade unge. Aldersgrænsen for at komme ind de fleste steder er 18 år, men nogle steder kan dog være forbeholdt specifikke rejseudbydere i højsæsonen, og du kan derfor risikere at du skal have et armbånd fra den pågældende rejseudbyder for at komme ind, men fortvivl ej hvis det er tilfældet, for Val Thorens har et stort udbud af fede og underholdende barer, pubs og diskoteker, så du kan med sikkerhed finde noget for dig. Vi beskriver her nogle at det mest populære steder:

Café Snesko

Et populært danskejet afterski sted med fed stemning og live musik hver aften. Café Snesko er ikke ret stort, og der er næsten altid proppet med mennesker, men dette er dog en god indikation for stedets popularitet, og det fantastiske stemning. Café Snesko er altid garant for masser af dans og fællessang i lange baner, så har du mod på at møde andre mennesker så er Café Snesko helt sikkert et besøg værd, og det at stedet er danskejet gør det til en bar som skal besøges inden ens ferie slutter.

Saloon Bar

Saloon Bar er en fransk kæde som er at finde i både Val Thorens, Tignes samt Val D’Isére. Stedet er utroligt velkend og specielt blandt skiløbere som foretrækker de franske alper. Saloon Bar er et af de mest kendte og travleste barer i De 3 Dale, og ikke unde grund. Baren i Val Thorens er den største af deres tre barer, og her kan du opleve det man kan betegnes som god klassisk afterski stemning. Stedet kan således tilbyde live bands, øl i lange baner og masser af jägerbombs, og hvis ikke man besøger Saloon Bar mindst en gang i løbet af sit ophold, så er man i den grad gået glip af noget. Stedet er velbesøgt af englændere og skandinaver, og personalet er altid venlige og imødekommende.

La Folie Douce

La Folie Douce som koncept startede i Val D’Isére, og har nu spredt sig til flere skisportsdestinationer, og endda mere solrige charterdestinationer. Stedet er i dag at finde i Val D’Isére, Meribel Courchevel, Val Thorens, St-Fervais Megeve, Alpe D’Huez, Deauville samt Cannes. La Folie Douce er et af de mest unikke og stemningsfyldte diskoteker i Val Thorens, og ud over deres gode gastronomiske tilbud er stedets wow-faktor når det kommer til fest helt i top. Det er et stort udendørs diskotek med den fedeste stemning, og høje toner af elektronisk musik af de bedste DJs. Stedet indbyder til dans på bordene med skistøvlerne på, og når man fester det og samtidig kan overvære solen gå ned over bjerget, så bliver det bare ikke mere perfekt.

Malaysia

Hvis stemningen indbyder til en rigtig fed bytur på en moderne ungdommeligt natklub, så er Malaysia stedet. Malaysia har været vært for mange fede fester i 25 år, og forventes at fortsætte sådan i mange år frem. Malaysia kan tilbyde alpernes største dansegulv på hele 700 kvadratmeter, så hvis du vil svinge hofterne så skulle her være rig mulighed. Stedet har åbent helt til kl 5 om morgnen, så hvis du ikke er blevet udmattet af en lang dag på ski, så kan Malaysia helt sikkert tage pusten fra en hver. Malaysia tiltrækker DJ’s af øverste klasse, og har blandt andet været vært for DJ’s som Calvin Harris, David Vendetta, DJ PONE, RuneRK, AfroJack og mange flere. Det fede toner og den fantastiske stemning tiltrækker normalt mellem 2.000 og 2.500 festglade unge gæster hver aften. Malaysia tilbyder gratis entre hver aften, og programmet står typisk på live DJs fra kl 22. Rejser du med en gruppe festglade unge venner, eller er du bare lidt ung af sind, så er Malaysia helt sikkert et besøg værd.

Klub Summit

Klub Summit har samme ejer som Saloon bar, og dette alene er en indikation for god musik, fantastisk stemning og en fantastisk fest, og dette lever stedet i den grad op til. Klub Summit ligger side om side med de fleste diskoteker, og det er derfor nemt at svinge en tur forbi hvis man alligevel er i området. Stedet beskriver sig selv som den højest beliggende natklub i Europa, og en ting er sikkert, festen er altid på toppen i Klub Summit. Det er en international natklub som har gæster fra hele verdenen, og dette bidrager til en særlig og fed atmosfære, og det er helt sikkert et besøg værd.

Val Thorens – Gastronomi i alle afskygninger

Val Thorens ligger som bekendt i de franske alper, og hvis der er noget som Frankrig er særdeles kendte for, så er det deres gastronomiske kunnen og formåen, og dette kommer da også til udtryk i Val Thorens. I Val Thorens finder du noget for en hver smag, og formål, hvad end du skal stille den lille sult med et mellemmåltid, pleje tømmermændene med noget friture og salt, nyde en lækker velkendt burger, eller virkelig dykke ned i de franske delikatesser. Følgende er blot et lille udpluk af nogle af de anbefalelsesværdige spisesteder i Val Thorens:

Burger Bar

Burger Bar er en hyggelig lille traditionel burgerbar som tilbyder lækre hjemmelavede burgers, i en festlig atmosfære og med et strejf af afterski vibe. Burgerne på Burger Bar er lavet af friskhakket oksekød og lækre hjemmelavede burgerboller som bidrager til en smag der er helt i top. Burger Bar tilbyder take away så, og stedet har ligeledes wifi, afterski og sportsbar.

Chaudron Magique

Selvom pizza er en traditionel italiensk ret, så skal du ikke kigge langt efter denne lækre spise bare fordi du befinder dig i de franske alper. Chaudron Magique er således en rigtig lækker pizza restaurant beliggende i lækre omgivelser og med en særdeles god atmosfære. Stedet tilbyder en række grill retter som bl.a. entrecôte, lækre grill spyd samt burgers. Derudover kan du nyde nogle lækre pizza og pasta retter, som både kan nydes i restauranten eller bestilles som take away. Slutteligt har Chaudron Magique en række specialiteter som bl.a. raclette, fondue, pierrade samt tartiflette. Således har Chaudron Magique et bedt udvalg, og det burde være muligt at finde noget for en hver smag.

Enfants Terribles

Skal der endnu mere klasse og stil over jeres middag, eller skal konen eller kæresten forkæles lidt ekstra, så er Enfants Terribles et godt bud. Stedet er en lækker og elegant restaurant som udstråler glamour og kvalitet. Menuen er ligeså elegant som stedet, og der bliver i den grad kælet for retterne og smagene, og et besøg her er ikke noget man fortryder.

Rendez-Vous

Er en hyggelig cafe hvor du og dine medrejsende kan nyde en kop kaffe, en øl, et glas champagne eller måske en lækker cocktail. Stedet har en hyggelig atmosfære med musik og skøn stemning. Her kan du stille den lille sult med en omgang tapas, eller måske komme forbi og nyde en lækker international morgenmad eller brunch.

Jean Sulpice

Skal dine smagsløg for alvor forkæles, så skal du helt bestemt besøge den lækre og udsøgte restaurant Jean Sulpice. Det er en meget eksklusiv restaurant som kan prale af hele to Michelin stjerne, og dem har de fået ved år efter år at levere gastronomiske oplevelser af særklasse, så skal du opleve det gastronomiske aspekt af Frankrig og hvad de virkelig er kendte for, så skal du besøge Jean Sulpice.

Piste i Val Thorens

0
Km. røde piste
0
Km. blå piste
0
km. piste i alt
0
km. sorte piste

Højder i Val Thorens

Det højeste punkt i Val Thorens skiområde er beliggende 3.230 m.o.h.


Selve byområdet i Val Thorens er beliggende 2.300 m.o.h.


Det laveste punkt i Val Thorens skiområde er beliggende 1.300 m.o.h.

Val Thorens – Noget for alle!

Val Thorens har ikke altid være en fryd for øjet, og stod for flere år tilbage som en stor beton by midt i den smukke natur. I de senere år har stedet gennemgået en modernisering hvor den stemningsløse beton, løbende er blevet udskiftet med sten og træ, og stedet står nu så en smuk perle der går i et med skønne omliggende natur.

Den store og moderniserede by har rigtig meget at tilbyde, og ud over det farverige natteliv byder stedet også på et have af gastronomiske oplevelser for en hver smag og ønske, lige fra en traditionel fransk baguette til eksklusive restauranter og et strejf af michellin.

Val Thorens byder også på en masse skønne butikker i form af både supermarkeder, savlfremkaldende delikatesseforretninger og lækre skiudstyrsbutikker. Derudover er der også masser af hyggelige cafeer hvor man kan stille den lille sult, eller få noget varmt til ganen.

Val Thorens byder på en bred vifte af overnatningsmuligheder på både hotel, i lejlighed eller chatel. Så hvad end budgettet og ønskerne strækker sig til er der rig mulighed for indkvartering, lige fra lille hyggelige lejligheder til store 5 stjernede hoteller.

Hvad end man er en kæmpe skientusiast som ikke er til at drive ned fra pisterne, eller er mere til selvforkælelse og velvære, så kan det findes i Val Thorens. Stedet har en afslappet atmosfære med et hav af aktiviteter både på og udenfor pisterne. Det afstressende feriested kan således tilbyde et stort sportscenter med mere end 20 aktiviteter som bland andet inkluderer badeland, tennisbaner, bowlingcenter isbanekørsel, mountainbike i sneen, og meget meget mere. Derudover tilbyder stedet også et wellness center for livsnyderne eller de som blot har brug for en afslappende dag hvor musklerne restitueres.