Skiferie til Avoriaz – Stemning for alle pengene

Skisportsstedet Avoriaz er beliggende i Morzine kommune men er placeret i 1100 meters højde blandt nogle af de smukkeste bjerge i Alperne. Avoriaz er for alvor en fryd for øjet, og ikke kun beliggenheden gør dette. Avoriaz er en bilfri by, og det betyder at rejsende til området må lade bilen stå udenfor, og derfor er de eneste transportmuligheder i området altså til fods, på ski eller med en af de mange hyggelige hestetrukne kaner. Stedet oser af skistemning og alle bygningerne er også beklædte med cedertræ, hvilket i den grad bidrager til den helt rigtige følelse. Fra langt de fleste lejligheder i området er der ski in / ski out som ligeledes fuldender stemningen. Som en lækker dyne over hele herligheden ligger der i gennemsnit 8 meter sne hver vinter i dette ski paradis.

Noget for alle

Man skal ikke tage til Avoriaz og frygte at man ikke finder noget der passer til ens niveau, for Avoriaz har noget for en hver. Til de mindste er der velpræparerede børnevenlige piste med god plads i centrum af området. Skal du give dig i kast med farvede piste har Avoriaz også rigeligt at byde på. I området omkring Avoriaz kan du således give dig i kast med 650 kilometer nedfarter som fordeler sig over 170 kilometer blå, 380 kilometer rød samt 100 kilometer sorte løjper. Dette store netværk bindes på skønneste vis sammen af 219 lifte. Hvis du er mere til langrend har Avoriaz også noget til dig, for området omkring Avoriaz byder således på mere end 250 kilometer langrend i de flotte omgivelser. Området Les Portes du Soleil byder på nogle fantastiske muligheder for off pist hvis det er hvad man ønsker at give sig i kast med. Har man brug for en udfordring af de større, kan man tage en smut over grænsen til Schweiz og besøge Le Mur de Chavanette. Muren er således en meget stejl nedfart og en af de stejleste piste i Alperne. Avoriaz byder også på lysløjper, funpark og betegnes som værende blandt nogle af de bedste snowboarddestinationer i verdenen.

Piste i Avoriaz

0
Grønne piste
0
Blå piste
0
Røde piste
0
Sorte piste

Pistekilometer i Avoriaz

Blå 180Km.
Rød 380Km.
Sort 100Km.
Langrend 250Km.

Højder i Avoriaz

Det højeste punkt i Avoriaz’ skiområde er beliggende 2.277 m.o.h.


Selve byområdet i Avoriaz er beliggende 1.800 m.o.h.


Det laveste punkt i Avoriaz’ skiområde er beliggende 1.100 m.o.h.

Når brædderne stilles

Har man brug for et afbræk fra pistene har Avoriaz også noget at byde på. Hvis man primært kommer for at feste, og gerne vil have nye feststeder hver dag er Avoriaz måske ikke det bedste sted, men hvis man godt kan lide at finde sig et stamsted for hele turen er Avoriaz ikke så tosset. Stederne ”The Place” og ”Le Yak” kan speciel anbefales. Disse steder oser af stemning og byder tit på underholdning og live musik, og er bestemt steder man ikke vil hjem fra.
I området Avoriaz er der gode lokale restauranter, men der er også mulighed for at køre over grænsen til Schweiz hvis man vil have sig en rigtigt gourmetoplevelse.

Hvis man er i Avoriaz er ”Aquariaz” også et besøg værd, men vær klar på at børnene aldrig vil med hjem igen. Aquariaz er således et stort og lækkert vandland som er beliggende i hjertet af Avoriaz. Vandlandet byder på sjov for hele familien, og man kan sagtens bruge en hel dag her. Stedet byder på lækre omgivelser med velplejet vegetation og et hav af underholdning som blandt andet klatrevæg, slidewinder, et vand legehus og meget mere. Derudover byder stedet også på et lækkert open air spa som er opvarmet til 34 grader. Her er simpelthen noget for en hver smag.

Snedybder i Avoriaz

Vil du vide mere om snedybderne i Avoriaz i skisæsonen, så kig nærmere på nedenstående grafer for henholdsvis højtliggende- og lavtliggende piste.

snedybde i cm.

  • Højtliggende piste
  • lavtliggende piste

Tallene er beregnet på gennemsnitlig historisk data fra: http://www.igluski.com/ski-resorts/france/avoriaz/snow-history