Chamonix ski

Den franske by og skisportssted Chamonix er beliggende i det sydøstlige Frankrig, og området grænser op til Aostadalen i Italien. Chamonix er beliggende ved foden af Mont Blanc som er Frankrigs og Vesteuropas højeste bjerg, og dette er en af de unikke oplevelser i Chamonix.

Chamonix var vært ved det første vinter-OL som blev afholdt i 1924, hvilket er med til at statuere Chamonix’s status som en af de store og historiske skisportsdestinationer.Chamonix er hovedbyen som er beliggende i Chamonix-dalen. Denne dal består Chamonix samt 4 andre mindre bydele som til sammen udgør hele Chamonix skiområdet.

Chamonix – Et off-pist mekka!

Chamonix er en verdenskendt skidestination, og dette skyldes ikke mindst de mange muligheder for at give sig i kast med off-pist i verdensklasse, og anses for at være end af de bedste off-pist områder i verdenen. Med lidt over 110 kilometer piste er Chamonix ikke det største skisportssted, men det siges at der for hver kilometer pist, er 3 kilometer off-pist. Chamonix bliver i nogle kredse betegnet som ekstremsportens hovedstad i Europa, og det skyldes bland andet de udfordrende skiforhold som kan sætte selv den mest garvede skiløber på prøve. Hvis man vil give sig i kast med noget populært ski skal man naturligvis have en tur på Chamonix’s velkendte rute ved navn ”Vallée Blanche” som byder på en yderst fantastisk udsigt, og strækker sig over 20 kilometer.

Piste i Chamonix

0
Blå piste
0
Røde piste
0
Sorte piste

Pistekilometer i Avoriaz

Blå 30Km.
Rød 50Km.
Sort 34Km.
Langrend 27Km.

Højder i Chamonix

Det højeste punkt i Chamonix’s skiområde er beliggende 3.842 m.o.h.


Selve byområdet i Chamonix er beliggende 1.030 m.o.h.


Det laveste punkt i Chamonix’s skiområde er beliggende 1.030 m.o.h.

Chamonix – Michelin og meget andet!

Chamonix er som sagt et action paradis, men der er dog også mulighed for at nyde noget skiløb uanset niveauet. Ud over de godt 110 kilometer farvede pister af varierende niveau, så kan Chamonix også byde på 27 kilometer langrend som ligeledes varierer i niveau. Har man brug for et afbræk fra skiene i Chamonix kan man også give sig i kast med de mange andre tilbud som den franske by har at tilbyde. Som gæst i Chamonix kan man således tage en afslappende tur i en af de 2 indendørs opvarmede pools, eller man kan vise sine evner på skøjtebanen. Derudover kan Chamonix også tilbyde fitness, spa og wellness, tennis og squash baner samt en klatrevæg.

Der er rig mulighed for oplevelser, og der kører gratis bybusser mellem de små byer i dalen, så man kan snildt tage på en lille udflugt og nyde de smukke omgivelser. I centrum af Chamonix finder du både bagere, ski butikker, specialbutikker, delikatesse forretninger, restauranter og cafeer. Har du lysten til gastronomiske oplevelser kan du i Chamonix også slipper din indre foodie løs, og give dig selv og dine medrejsende en kulinarisk oplevelse på Albert 1er som således er en fantastisk restaurant i Chamonix som kan prale af sine to Michelin stjerner.

Så hvis du har mod på fantastiske oplevelser i kombination med noget af Europas mest udfordrende skiløb, så er Chamonix helt klart et godt bud.

Snedybder i Chamonix

Vil du vide mere om snedybderne i Chamonix i skisæsonen, så kig nærmere på nedenstående grafer for henholdsvis højtliggende- og lavtliggende piste.

snedybde i cm.

  • Højtliggende piste
  • lavtliggende piste

Tallene er beregnet på gennemsnitlig historisk data fra: http://www.igluski.com/ski-resorts/france/chamonix/snow-history