Gode råd til din første skiferie

Denne artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiden der linkes til.

Gode råd til din første skiferie

Har du aldrig været på skiferie, så kan det nemt komme til at virke uoverskueligt og skræmmende at tage på skiferie. Der er nemlig en række ting, du skal havde styr på inden din første skiferie. I dette indlæg vil vi give dig gode råd og tips, så du får en helt uforglemmelig skiferie og forhåbentlig starten på mange flere gode ferier på ski eller snowboard.  

Vælg den rette destination

Der findes mange gode skidestinationer, hvilke også gør det svært, at finde den skidestination der passer bedst til jeres behov og ønsker. Når man er nybegynder, er det vigtigt at vælge en skidestination, hvor der findes en del begynderbakker, så får du nemlig mere ud af skiferien, og mulighed for at køre på flere forskellige bakker. Der er stor forskel på skidestinationer, og hvilken type pister de forskellige skidestinationer har til rådighed. Når du er nybegynder, bør du ikke vælge den destination med flest pister, men i stedet skal du gå efter en destination, der har mange grønne og blå pister, hvilke er bakker der er beregnet til nybegynder og dermed også de nemmeste indenfor alpint skiløb.

Brug skiskolen til at lære ski eller snowboard

På storset alle skidestinationer findes der skiskoler, hvor du kan få hjælp til, at lære at stå på ski eller snowboard. Hvis du er nybegynder, og ingen af de andre du rejser med, har erfaring med ski eller snowboard, så er det helt klart at foretrække at bruge de første dage på en skiskole.  Ved at besøge skiskolen som det første på din skiferie får du nogle gode forudsætninger for resten af skiferien, da du kommer godt fra start, med kyndig vejledning i alt det basiske der er i forbindelse med at stå på ski eller snowboard.

Aldrig gå ned på udstyr

Når man skal på skiferie, skal der bruges en del skiudstyr såsom: ski, snowboard, støvler, ski tøj mv. Skiudstyr er generelt en dyr affære, men er nødvendigt for at få en god skiferie. Ski snowboard, støvler kan du ofte leje på skidestinationen, så du slipper for at bruge 4-10.000 kr. på dette udstyr. Ski tøj er du som regel nød til at købe selv, hvis du ikke har noget i forvejen. Ski tøj kan fås i mange forskellige prisklasser, og det kan sagtens gøres billigt, hvis budgettet ikke er til både dyrt ski tøj og en skiferie på samme tid.