Skiferie Livigno 2016/2017

Livigno bliver mere og mere populært som rejsemål, og ikke uden grund. Livigno oser af kvalitet, og har glimrende forhold som sikrer en god skioplevelse. Livigno er beliggende i det nordlige Italien, og ligger ikke langt fra grænsen til Schweiz. Byen er beliggende i cirka 1.800 meters højde, og har bjergene ”Carosello” og ”Mottolino” på hver sin side, som hver i sær tilbyder lækre velpræparerede pister. I Livigno er der ca. 110 kilometer pister som fordeler sig på 74 pister af henholdsvis blå, rød og sort karakter. De to bjerge støttes på fineste vis af et velfungerende liftesystem, bestående af 33 lifte. Dette system er så velfungerende at der sjældent opleves kø til liftene, og er det tilfældet bør det være hurtigt overstået. Livigno har nogle store og brede boulevarder med masser af plads til både nybegyndere samt mere øvede skiløbere.

Godt for andet end alpin ski

Udover de fine nedfarter har Livigno også gode forhold for dem som vil prøve kræfter med de fede snowparker. Den mest kendte park er ”Snow park Mottolino”. Denne snowpark er bland mange betegnet som en af de bedste snowparks i Italien og blandt europas tre bedste. Snowparken i Livigno besøges hvert år af verdenskendte freeridere og snowboardere, og her er ligeledes afholdt mange konkurrencer.

Udover snowparkerne er Livigno også en god rejsedestination hvis man vil prøve kræfter med langrend. Livigno har godt og vel 40 kilometergodt vedligeholdte langrendsspor. I Livigno afholdes der også hvert år et velbesøgt Langrendsmarathon som bevidner om faciliteter af høj kvalitet.

Livigno ski

Ferien i Livigno slutter ikke bare fordi man har klikket skiene af, for byen har en masse at byde på udenfor pisterne. I Livigno kan du blandt andet nyde godt af de over 20 barer og 2 diskoteker hvis man har brug for noget vådt at slappe af på, eller man har brug for at fejre sine bedrifter på pisterne. To anbefalelsesværdige afterskisteder er ”Stalet” og ”Tea del vidal” som ligger for foden af hvert af de to bjerge som indrammer byen.

Livigno er er rigtig hyggelig alpeby som oser af charme og rummer masser af liv. Så hvis man har brug for et afbræk fra pisterne tilbyder byen masser af shopping, samt hyggelige cafeer og lækre restauranter i sin lange gågade. Livigno har specielt en masse at tilbyde til den shoppeglade, for byen er nemlig toldfri, så der er rig mulighed for at gøre sig et kup med nogle lækre designervarer.

Udover ski og hyggeligt byliv har Livigno også andre aktiviteter at tilbyde. Man har således mulighed for at spille bowling, pool, spillemaskiner og meget mere. Derudover kan man komme ud og køre på snescooter og komme på kælketur. Livigno byder også på et wellnesscenter hvis man har brug for den slags afslapning, samt et lækkert vandområde med boblebad, sauna og meget mere.