Skiferie til Geilo

Geilo er en by beliggende i Hol kommune i Norge, og byen er beliggende på strækningen mellem Oslo og Bergen, 254 kilometer fra Oslo. Den lille og hyggelige by danner år efter år, rammerne om et af Norges mest populære skisportssteder. Den traditionsrige by er beliggende mellem de høje fjelde, som bidrager til fantastiske sneforhold i hele skiperioden. Geilo er da også Norges 4. Største alpinski destination, så det skulle være muligt at få noget sne under brædderne.

Hvis du vil gå i Peter Gantzlers fodspor, så kan du med fordel besøge Geilo hvor han og de andre skuespillere, udfoldede sig under optagelserne til ”min søsters børn i sneen” som netop er optaget i Geilo.

Geilo – Ski for alle

Geilo har i den grad noget at byde på, hvad end du er ung eller gammel, erfaren eller nybegynder, til ski eller snowboard, så har Geilo noget til dig. Geilo er beliggende centralt med to alpinski områder på hver sin side. Disse områder byder på 39 pister som består af både de lettere grønne og blå, de mere udfordrende røde samt nogle avancerede sorte pister. Udover dette byder Geilo også på hele 4 terrænparker med både big jumps, rails, funboxes og meget mere. Er du mere til langrend har Geilo også rigeligt at byde på, og her finder du ligeledes langrendsspor af varierende sværhedsgrad.

Piste i Geilo

0
Grønne piste
0
Blå piste
0
Røde piste
0
Sorte piste

Langrend i Geilo

Langrend 550Km.

Højder i Geilo

Det højeste punkt i Geilos skiområde er beliggende 1.178 m.o.h.


Selve byområdet i Geilo er beliggende 800 m.o.h.


Det laveste punkt i Geilos skiområde er beliggende 800 m.o.h.

Geilo – Tag familien i hånden og kom afsted

Geilo er en oplagt destination hvis du skal have børn med på ferien. Stedet er således utroligt børnevenligt og tilbyder de bedste forhold for de mindste. Geilo kan bryste sig af ikke mindre end 4 skiskoler til børn, så der skulle være rig mulighed for at børnene kan lære at begå sig på ski. Det er således også muligt at få de mindste passet da Geilo kan tilbyde børnepasning. Børnehaven ”Trollklubben” er således anbefalelsesværdig, og dette er en hyggeligt børnehave som er beliggende i et stemningsfyld tømmerhus i børneskiområdet Vestlia. Området indeholder børneskibakker med sjove figurer, børne skilifte, skovløjper med sjove troldefigurer, udendørs legeplads, kælkebakke for børn samt meget mere.

Geilo er ikke kun for børn samt skiglade voksne, stedet er også en fornøjelse for de som bare gerne vil på en hyggelig ferie i stemningsfyldte og intime omgivelser. Er man ikke interesseret i at bruge hele dagen på pisterne kan Geilo således også tilbyde tur med hundeslæde eller kanefart, og vil man have mere fart på, kan man komme på snescooter safari. Derudover har Geilo også hele tre spa muligheder, og spa og wellness centret Vestlia resort er da også kåret til Norges bedste spa. Byen byder også på mange lækre cafeer og restauranter så det skulle være muligt at nyde en bid mad, samt en kop kaffe eller varm kakao. Stedet byder også på en lang række andre aktiviteter, heriblandt skøjtemane, bowling og et sjovt legeland.

Snedybder i Geilo

Vil du vide mere om snedybderne i Geilo i skisæsonen, så kig nærmere på nedenstående grafer for henholdsvis højtliggende- og lavtliggende piste.

snedybde i cm.

  • Højtliggende piste
  • lavtliggende piste

Tallene er beregnet på gennemsnitlig historisk data fra: http://www.igluski.com/ski-resorts/norway/geilo/snow-history