Wagrain – En sikker vinder!

Wagrain er et yderst populært rejsemål for skilystne danskere og det har det været i mange år, og ikke uden grund. Wagrain har noget at byde på for alle, uanset alder, niveau og ambitioner. Wagrain er beliggende i hjertet af de tre dale som tilsammen udgør området Salzburger Sportwelt Amadé. Området dækker flere populære skisportssteder i Østrig hvoraf Wagrain er et af de mest populære. Wagrain og Salzburger Sportwelt Amadé kan byde på hele 350 kilometer pister bestående af både blå og røde boulevarder samt sorte udfordrende piste. Udover adgang til de 350 kilometer pister i skiområdet giver liftkortet også adgang til cirka 400 kilometer piste i hele Salzburgerland. Der er også rig mulighed for langrend i Wagrain. I og omkring området ved Wagrain kan man således boltre sig i hele 220 kilometers langrendsløjper af blandet sværhedsgrad, så er der således rig mulighed for at nyde den skønne og smukke natur i Wagrain.

Kom vidt omkring

Salzburger Sportwelt Amadé er et stort område og dækker over flere populære skisportssteder som bland andet Wagrain, St. Johann og Flachau, så der burde være rig mulighed for at boltre sig på de mange lækre piste af forskellig sværhedsgrad. Fra den ene ende af Wagrain kan man tage med Grafenbergliften som giver adgang til et stort skiområder der strækker sig helt til Alpendorf. Fra bydelen Kirchboden kan man tage liften Flying Mozart til den anden del af Wagrains skiområde som er forbundet med Flachau. Der er ligeledes installeret en forholdsvis ny lift ved navn G-link. Denne lift gør det muligt at stå på ski fra St. Johann til Wagrain og videre til Flachau uden at skulle med bil eller en af de mange skibusser. Wagrain er et oplagt skisportssted for en kør selv ferie da stedet ikke ligger mere end 10 minutters kørsel fra motorvejen.

Det store område i Salzburger Sportwelt Amadé byder på masser af fornøjelse, og ud over alle de sjove og udfordrende pister byder området også på funparks og off pist områder samt en 3 kilometer lang kælkebakke.

Piste i Wagrain

0
Grønne piste
0
Blå piste
0
Røde piste
0
Sorte piste

Pistekilometer i Wagrain

Blå 119Km.
Rød 189Km.
Sort 42Km.
Langrend 220Km.

Højder i Wagrain

Det højeste punkt i Wagrain’s skiområde er beliggende 2.188 m.o.h.


Selve byområdet i Wagrain er beliggende 900 m.o.h.


Det laveste punkt i Wagrain’s skiområde er beliggende 650 m.o.h.

En sikker vinder for både store som små.

Wagrain er således en sikker vinder blandt både store som små hvis man skal vælge skiferie af første klasse. Stedet er som sagt velbesøgt af danske skientusiaster, og det er derfor nemt at komme i kontakt med danske ansatte og instruktører på stedet og man kan ligeledes opleve at flere af stederne kan tilbyde danske menukort. Stedet er meget overskueligt og godt forbundet af et velfungerende liftsystem hvilket ligeledes er med til at gøre oplevelsen fuldendt. Det er nemt at komme på udflugt og opleve de små byer og den skønne natur i området med de mange skibusser der kører frem og tilbage.

For de mindste er der ud over de finde nærliggende blå bakker, også nogle rigtig gode skiskoler på destinationen som både tilbyder børnepasning for de mindste samt tematurer for de lidt ældre. Wagrain byder også på et stort badeland ved navn Wasserwelt, og her kan både store som små få mange timer til at gå, hvad end man vil plaske rundt i enten det indendørs eller udendørs poolområde, eller man hellere vil slappe af i det lækre wellness område med både spa, sauna og dampbad.

Hvad end man vil dulme sulten eller slukke tørsten kan det naturligvis også gøres i Wagrain. Der er mange hyggelige spisesteder som tilbyder mange forskellige retter, men når man er i Østrig er det en klar anbefaling at prøve en autentisk wienerschnitzel med sauerkraut. Der er også rig mulighed for at give sig i kast med noget som i manges sind er summen af østrigsk ski, nemlig afterski. Wagrain har således mange skønne og stemningsfyldte beværtninger hvor humøret er højt og øllet koldt.

Snedybder i Wagrain

Vil du vide mere om snedybderne i Wagrain i skisæsonen, så kig nærmere på nedenstående grafer for henholdsvis højtliggende- og lavtliggende piste.

Skisæsonen i Wagrain starter typisk tidligt i December.

 


 

Der falder i gennemsnit 330 cm. sne om året.

 


 

Skisæsonen i Wagrain slutter typisk midt i April.

snedybde i cm.

  • Højtliggende piste
  • lavtliggende piste

Tallene er beregnet på gennemsnitlig historisk data fra: http://www.igluski.com/ski-resorts/austria/flachau/snow-history