Disse råd skal du følge, hvis du vil stå på ski hverdag på din ferie

At stå på ski en hel dag, er enormt hårdt for kroppen, og mange oplevere muskelømhed og træthed efter nogle få dage.

Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, når man er på skiferie, og det begrænser dig selvfølgelig i, at stå på ski hver eneste dag, uden at være øm og træt i musklerne.

Heldigvis findes en masse gode råd du kan følge, så du får maksimalt ud af din skiferie.

I denne artikel vil vi nævne vores tre bedste råd, der får dig ud på ski hver eneste dag på din ferie.

1. Kom i form hjemmefra

Ski er enormt belastende for dine muskler, lede og sener, derfor er det en god ide, at begynde at f.eks. styrketræne eller løbe hjemmefra, så du kommer i form til din skiferie.


Ved at være i en god form på din skiferie, minimere du risikoen for skader og muskel ømhed/træthed.

Du behøves ikke at træne hver dag, men 2-3 gange er også langt bedre end ingenting, og hvis du kan træne mere end dette, så det selvfølgelig bare et plus.

2. Massage efter ski

Efter du har stået på ski en hel dag, så vil du opleve dine muskler kan blive ømme og trætte, og en omgang massage kan virkelig gøre underværker for dine muskler.

Massage kan øge blodcirkulation, hvilket giver bedre og hurtigere muskelrestitution, hvilket betyder at dine muskler bliver hurtigere klar til en ny dag på ski.

Hvis du ikke har nogen der gider at give dig massage, hver dag efter en dag på ski, så kan du med fordel investere i en massagepistol, så du selv kan give dig en god og dybdegående massage, der virker!

Der findes et hav af forskellige massagepistoler, og du kan med fordel læse denne artikel: Massagepistol test

3. Spis ordenligt på din skiferie

Ligesom med alt andet sport, så tømmer ski også dine depoter, og der er det vigtigt, at få fyldt dem op igen med en masse god mad, hvor ernæringsforholdene er på plads.

Ved at spise ernæringsrig mad og drikkelse, vil du kunne forbedre din muskelrestitution, så dine muskler ikke er ømme og trætte dagen efter.

Spis gerne mad med masser af proteiner, da det er musklernes byggesten efter en hård dag på ski og undgå gerne for meget alkohol, da det forringer muskelrestitution.